En hederlig deckare - Collins, Max Allan (1986)
ISBN 9171192050
Förlag Bra Deckare
Tryckt år 1986
Format Inbunden (205 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Bo Lundin
Omslag Lars Lidman
Handling
I Chicago i början på 1930-talet sågs hederlighet nästan som ett handikapp (i alla fall som en viss karaktärsbrist) i vissa kretsar. Större delen av etablissemanget, från borgmästaren Cermak ner till den lågavlönade trafikpolisen, var mutbart; när bara priset stämde kunde vem som helst tänka sig att blunda för vad som helst. Korruptionen var satt i system.
Nate Heller vid Chicagopolisen har inte lika rymligt samvete som de flesta inom kåren. När han - oförskyllt - blir inblandad i ett polisiärt mordförsök på en gangsterboss är måttet rågat för hans del. Han tar avsked och börjar jobba som privatdetektiv. En hederlig deckare.
Men nu börjar det på allvar trassla till sig för Heller. Eftersom han råkar veta mer än han borde veta, måste han antingen röjas ur vågen med ett välriktat skott - eller om möjligt tystas med en fet check. Men hur tystas en hederlig deckare? Med sina speciella insikter blir Nate snart en viktig bricka i maktspelet mellan De Stora Grabbarna. Samtidigt som en vacker ung dam (med en mystiskt försvunnen tvillingbror) och en illasinnad blond revolverman ser till att hålla hans livsandar alerta.
Författaren Max Allan Collins för skickligt samman verkliga och uppdiktade personer som kommer i Nate Hellers väg; förutom den för tillfället fängslade Al Capone får vi möta sådana legender som boxningsmästaren Barney Ross och filmstjärnan George Raft - för att inte nämna en ung stilig sportkommentator vid namn Ronald "Dutch" Reagan.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 192
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Antal sidor 506
Orginaltitel True Detective
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1983
Notes
Första svenska uppl. 1986