Över mörka vatten - Follett, Ken (1992)
ISBN 9100553735
Förlag Bonnier
Tryckt år 1992
Format Inbunden (220 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag George Sharpe
Handling
Det är i september 1939, några dagar efter andra världskrigets utbrott. Pan Americans Clip¬per, det mest luxuösa passagerarflygplan som någonsin byggts, ger sig av på en ödesdiger färd från Southampton till New York.
Ombord finns en brokig skara människor: fascisten lord Oxenford och hans excentriska familj; den tysk-judiske vetenskapsmannen Carl Hartmann, på flykt undan Hitler; den charmerande gentlemannatjuven Harry Marks; den för¬mögna amerikanska affärskvinnan Nancy Lenehan och hennes svekfulle bror, inbegripna i en hätsk maktkamp; FBI-agenten Ollis Field, som eskorterar en ökänd mafioso till ett väntande fängelse i USA...
Industrimagnater och societetslejon, lycksökare och äventyrare. Människor som jagas av det förflutnas skuggor eller desperat söker undkomma krigets faror.
Men vad ingen av dem vet, är att färdmekanikern Eddie Deakin bär på en fruktansvärd hemlighet: en grupp gangsters har tagit hans hustru som gisslan och beordrat honom att lägga om planets kurs och tvinga det att nödlanda.
Medan stormbyarna hopar sig över Atlantens mörka, hotfulla vatten styr Clippern rakt in i en mardröm som ingen av de ombordvarande kan fly ifrån. Innan den trettio timmar långa resan är till ända kommer deras liv att ha förändrats för alltid - om de överlever...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 572
Read It Yes
Product Details
Tryckt av WSOY
Antal sidor 422
Orginaltitel Night Over Water
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1991
Notes
Första svenska uppl. 1992