Villebråd - Gosling, Paula (1980)
ISBN 9146136827
Genre Thriller
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1980
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Eva Mazzetti Nissen
Omslag Adrian Purkis
Handling
Clare har stannat sin bil på en parkeringsplats intill en park i utkanten av San Francisco. Hon har ett svårt beslut att fatta och måste vara ostörd. En liten stund efter det hon äntligen bestämt att inte gifta sig med Dan lägger hon på nytt märke till mannen. Han är på väg från parken till sin bil som står en bit från hennes. Den här gången är han ensam och Clare undrar vad han gjort av sin tjocke vän. De kom tillsammans för tjugo minuter sedan. Mannen tappar ett papper och hon ropar på honom. När han vänder sig om ser hon hans ansikte. Han är omkring fyrtio, snygg, lite blek - antagligen från en annan stat. Han ser rätt ofarlig ut och verkar på något sätt bekant.
Clare vet inte att hennes observationer kan fälla en yrkesmördare och lösa ett gangstermord. Hon vet inte heller att mannen framför henne är Edison, en tungt belastad brottsling med åtskilliga liv på sitt samvete, efterlyst i USAs samtliga stater.
Men Edison vet - och han beslutar i detta ögonblick att så fort tillfälle ges göra av med detta enda, farliga vittne. Effektivt och skoningslöst.

Villebråd är Paula Goslings debutbok, en välkomponerad och fyndigt skriven thriller, prisbelönt och lovordad i de länder den hittills kommit ut. Bokens personer är trovärdigt skildrade och spänningen hålls på topp från första sidan till sista.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 473
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Tryckeri AB Norden
Antal sidor 213
Orginaltitel A Running Duck
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1979