Vapenhandlarna från Isher - Alfred Elton Van Vogt (1980)
ISBN 9172282401
Genre Science Fiction
Förlag Delta
Tryckt år 1980
Format Pocket (190 x 115 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Bo Johnson
Handling
År 4784 härskade Isherimperiet över universum och en härsklysten kejsarinna härskade över imperiet. Inget stod henne eller imperiet emot - inget utom Vapenhandlarna som erbjöd imperiets medborgare vapen som ingen kunde motstå och vars butiker alla kunde besöka - utom de som var avlönade av imperiet. Tidpunkten för en slutgiltig konflikt mellan de båda maktgrupperna närmade sig - och kom i form av en man från det tjugonde århundradet, ett offer för en konflikt lika gammal som imperiet och som nu hotade att förinta både Isher och dess världar.
Bara A.E. Van Vogt skulle kunna skriva en så mångbottnad och svindlande snabbrörlig science fiction-roman där ett feodalt stjärnimperium ställs mot supervetenskap och en tidsresenär som blir till en tragisk schackpjäs i en strid mellan väsensskilda kulturer.

ALFRED ELTON VAN VOGT (född 1912) debuterade inom science fiction 1939 och fick sitt stora genombrott 1940 med romanen SLAN. Hans science fiction är på ytan ganska vildsinta historier spelande mot en väldig galaktisk bakgrund - men hans litterära teknik är helt och hållet hans egen och långt ifrån så okomplicerad som man till en början kanske skulle kunna tro. Han är utan tvekan den mest omdebatterade science fiction-författaren i USA. På svenska har Delta tidigare utgivit hans klassiska romaner Världen och Noll-A samt Spelarna och Noll-A (1979).
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1394
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Skogs Kartografiska AB
Antal sidor 193
Orginaltitel The Weapon Shops of Isher
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1951
Notes
Delta 115