Världar utan gräns - Robert Sheckley (1973)
ISBN 9170081506
Genre Science Fiction
Förlag Askild & Kärnekull
Tryckt år 1973
Format Pocket (211 x 120 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Handling
En dag kommer Thomas Carmody hem från kontoret, lägger sig på soffan och ser fram mot en stilla hemmakväll. Men det går inte riktigt som han väntar sig.
Carmody har nämligen vunnit det Intergalaktiska Lotteriet och forslas iväg till det Galaktiska Centret för att motta sitt pris. Problemet är bara att Carmody blivit förväxlad med den egentlige pristagaren. Och vad gör man när man som ensam och mycket obetydlig människa befinner sig i Vintergatans mitt utan en aning om hur man tar sig hem igen?
Robert Sheckleys galghumoristiska satir Världar utan gräns skildrar Thomas Carmodys märkliga odyssé genom ett universum där människan (för att citera en av personerna i Carmodys väg) är "en nolla, en varelse som är otänkbar i bildat sällskap". Det är en rolig roman, men den har en besk underton: ironin är nattsvart och skrattet stelnar till en grimas inför den bisarra verklighet som skildras.
Robert Sheckley är science fictionlitteraturens kanske förnämste satiriker. Världar utan gräns är den första av hans romaner som utges i Sverige.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1327
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Vänersborgs Boktryckeri AB
Antal sidor 212
Orginaltitel Dimension of Miracles
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1973