Tidens Hjul - Jordan, Robert (1993)
ISBN 9127032094
Genre Fantasy
Förlag Legenda
Tryckt år 1993
Format Inbunden (235 x 165 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Ylva Spångberg
Handling
Vid sällsynta tillfällen lyckas en berättare skapa världar som ligger bortom fantasin: de känns verkliga. Robert Jordan har skänkt oss en sådan värld; den existerar in minsta detalj.

TIDENS HJUL tar vid där FARORNAS VÄG slutar. Den lilla gruppen människor som är på flykt från sina fiender har splittrats. På olika vägar försöker de nu ta sig fram till Tar Valon, Aes Sedaiordens sägenomspunna säte. Där hoppas de få skydd och väntar sig att finna svaret på varför ondskans herre Ba'alzamon jagar just dem. Men tiden hjul vrider sig och Ödesvävaren skapar sitt eget mönster. De måste beträda vägar som ligger utom tid och rum och i norr utbryter öppet krig mellan människor och trollocker. Då rider Draken på tidens vindar.

SAGAN OM DRAKENS ÅTERKOMST är en svit av berättelser som ger sina läsare fantasy-genrens hela fascination. I USA har serien i månader legat på bestsellerlistorna. TIDENS HJUL är andra delen i den svenska utgivningen. Första delen, FARORNAS VÄG, utkom 1992 och fick ett entusiastiskt mottagande.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 684
Read It Yes
Product Details
Serie Sagan om Drakens återkomst
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 377
Orginaltitel The Eye of the World
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1990
Notes
Del 2 av Sagan om drakens återkomst.

Den Svenska utgåvan av The Eye of the World utges i två delar:
Del 1 Farornas Väg omfattar kapitel 1-23.
Del 2 Tidens hjul omfattar kapitel 24-53.