Tre män i en båt - Jerome, Jerome K. (1978)
Förlag Bra böcker
Tryckt år 1978
Format Inbunden (205 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Jan Gehlin
Omslag Storm P
Handling
Berättaren i Tre män i en båt, är en ung man som när han läser en läkarbok upptäcker att han lider av alla förekommande sjukdomar utom skurknä. Han är följaktligen i egna ögon ett unikum. Medicinarkandidaterna kommer bara att behöva gå runt honom för att vara beredda att avlägga examen.
Denna prakthypokondriker har två goda vänner av samma sort. En dag känner de alla att de är mycket dåliga - dåliga ur medicinsk synpunkt. De beslutar då företa en färd uppför Themsen för att kurera sina krämpor.
Med på färden - när den efter lika idoga som planlösa förberedelser väl kommer igång - är foxterriern Montmorency. Montmorency ser ut att vara för god för denna världen men hans liv och leverne är sådant att han förväntas få stanna i jämmerdalen åtskillig tid ännu. Och det är något att vara tacksam för, Montmorency bidrar gott och väl med den på honom ankommande fjärdedelen av muntrationerna i Tre män i en båt.
Jerome K Jerome - "K" står som en hyllning till en ungersk general som hette Klapka och som i landsflykt gästade Jeromes föräldrar - föddes 1859 och dog 1927. Tre män i en båt, hans livs stora succé, utkom första gången 1889.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 682
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 224
Orginaltitel Three men in a boat
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1889
Notes
Förord av Jan Gehlin

Bra Klassiker