Tystnadens torn - Juvelen i kronan III - Paul Scott (1986)
ISBN 9100470295
Förlag Bonnier
Tryckt år 1986
Format Inbunden (225 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Else Lundgren
Handling
Barbie Batchelor, den gamla missionslärarinnan som gått vilse i sitt kall och i den nya tidens Indien, har blivit pensionerad. Det är åren kring 1940, kriget pågår på flera fronter och det brittiska imperiet behöver inte längre hängivna idealister. Det behöver sådana som Ronald Merrick, osentimentala imperiebyggare som förmår underminera det indiska motståndet genom infiltration. Jämfört med underrättelseofficer Merricks insyn är Teddie Binghams nedärvda lojalitet gentemot den koloniala traditionen inte mycket värd; inte ens när Teddie vid en militär operation går i döden för den.
Barbie, Ronald, Teddie dras alla på ett drastiskt sätt in i kretsen kring de unga systrarna Layton i Pankot. Inte heller i Pankot, den svala rekreationsorten, är livet som förr. Indiernas självständighetskrav når ända dit, damerna på engelska klubben bildar katastrofkommitté och hos familjen Layton på Rose Cottage smyger sig tragedin in.

I denna tredje del av den berömda romankvartetten Juvelen i Kronan fortsätter Paul Scott att berätta om engelsmännens sista tid i Indien. Med stor kraft frambesvärjer han ett land som jäser av politiska och kulturella motsättningar, och han ger en rad gripande och oförglömliga porträtt av några människor vi lärt känna genom TV:s filmatisering men här får en djupare bild av. Ytterligare en volym i serien är att vänta.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1333
Read It Yes
Product Details
Serie Juvelen i kronan
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 434
Orginaltitel The Towers of Silence
Original Country England
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1971