Svart guld - Del 1 - Howard, Clark (1986)
ISBN 9177060474
Förlag Richter
Tryckt år 1986
Format Inbunden (185 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Carla Wiberg
Handling
Del 1 av 2
Georgia Powell och Sam Sheridan förälskar sig under Första världskriget och beslutar sig för att gifta sig så fort kriget är slut och Sam är tillbaka igen i USA.
De båda nygifta startar sitt nya liv tillsammans i Kansas, där deras tillvaro är ganska trist och Georgia hela tiden är orolig för att Sam ska få nys om hennes skandalösa liv medan han var och stred i Europa.
Just som Sam finner sitt arbete som tristast och söker efter något mer meningsfullt med tillvaron får han ärva en summa pengar och ett stycke mark i Texas av en total främling. Sam och Georgia tar genast tillfället i akt och ger sig i väg för att ta en titt på Sams arv.
Men den lilla Texasstaden blir en stor besvikelse för dem båda och invånarna är fientligt inställda till dem från allra första stund. Och till råga på allt verkar deras mark vara värdelös.
Georgia är redo att ge. upp och fara tillbaka till sin familj i Kansas, men Sam envisas med att undersöka om marken kan innehålla några fyndigheter samtidigt som han är otroligt nyfiken på varför man är så fientlig mot dem och i vilket förhållande han står till mannen han fått ärva. Mannen som testamenterat marken till honom hade tydligen varit fullt medveten om dess oerhörda värde; väl medveten om att den skulle kunna göra Sam Sheridan rikare och mäktigare än hans egen dotter och svärson. Men den sluge gubben hade inte givit honom en enda ledtråd till fyndigheten!
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 606
Read It Yes
Product Details
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 318
Orginaltitel Dirt Rich
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1986