Säkra papper - Francis, Dick (1984)
ISBN 9146147624
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1984
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag Christian A. Atkinson
Handling
När Gordon Michaels, direktör i en inflytelserik affärsbank och en av Londons skarpaste bankmannahjärnor, en
dag utan föregående varning plötsligt hittades stående mitt i en glittrande fontän i sin oklanderliga kritstreckskostym var det många som fann hans beteende excentriskt i överkant.
Men att den händelsen var första steget mot en katastrof var det ingen som anade. Minst av alla den guldkantade påläggskalven Timothy Ekaterin - släkt med bankens grundare och med en sann passion för att sätta pengar i arbete - som kom att bli den som knöt ihop de olika mystiska trådar han under de närmaste tre dramatiska åren råkade snubbla över. Vem är det som säljer insiderinformation om företagsuppköp? Och vem läcker till pressen om det? Varför försöker någon sticka ner mirakelmannen Calder Jackson, som botar hästar med örtmediciner? Vilka hemliga motiv har Dissdale Shipton att intressera sig för den oslagbara kapplöpningshästen Sandcastle, värd fem miljoner.
Människors vägar korsas på ett intrikat sätt i denna mästerliga Francisthriller och en serie alltmer skrämmande händelser inträffar: dödshot och kallblodigt sabotage. Och hela tiden måste Tim Ekaterin klara den svåra balansgång det innebär att kontrollera en allt starkare dragning till sin chefs unga hustru...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 429
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Schmidts Boktryckeri AB
Antal sidor 302
Orginaltitel Banker
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1982