Stenleoparden - Forbes, Colin (1979)
ISBN 9100433748
Förlag Bonnier
Tryckt år 1979
Format Inbunden (190 x 125 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Gull Brunius
Omslag Adrian Purkis
Handling
Stenleoparden utspelas i dagens Frankrike - efter att den nuvarande presidenten antas ha avgått. Hans efterträdare, Guy Auguste Florian, är fientlig mot USA. I Europa finns inte längre några amerikanska truppstyrkor. Och nu skall Florian flyga på ett statsbesök till Moskva. Samtidigt sprider sig rykten om en förestående kommunistisk statskupp i Paris. Den sägs ledas av LEOPARDEN, ett namn som dyker upp ur 30 års glömska, det var täcknamnet för en kommunistisk motståndsman, död i krigets slutskede. Ett vittne hävdar att han alls ej är död. Han lever, Han är till och med under nytt namn en högt uppsatt politiker, mycket högt uppsatt...
Marc Grelle, polischef i Paris och ansvarig för presidentens personliga säkerhet, är romanens huvudperson. En ärlig man som ställs inför svåra samvetskonflikter. Han har anledning till kusligt verklighetsunderbyggda misstankar, mycket farliga för både honom själv och andra. Han kämpar desperat med tiden och mot okända agenter med uppdrag att mörda.
Identifieringen av Leoparden och hans slutliga likvidering är en minut för minut andlöst spännande berättelse med en hisnande och skrämmande final.
EN TOPPENTHRILLER AV EN MASTARE I GENREN.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 363
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 251
Orginaltitel The Stone Leopard
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1975