Salamandern - Morris L. West (1974)
ISBN 9100392049
Genre Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1974
Format Inbunden (220 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Else Lundgren
Handling
En känd italiensk general har hittats död i sitt hem. Naturlig död eller mord?
Överste Dante Alighieri Matucci vid säkerhetstjänsten får i uppdrag att nysta upp de lösa trådändarna. Och de är många: planerade generalen en fascistisk statskupp, vilka hade intresse av att se honom död, vad betyder det lilla kortet med den egendomliga salamandern?
Matucci inser snart att han står inför mäktiga motståndare som inte tänker låta honom korsa deras hemliga planer. En kvinna, den vackra polskfödda Lili Anders, blir hans stöd men Matuccis situation är redan livshotande. Det är mot samhällets toppar, mot hänsynslösa industrimagnater och politiska makthavare som han ensam måste ta upp kampen för ett demokratiskt samhälle.

MORRIS WEST målar upp ett fängslande drama med det moderna Italien som bakgrund. Rom, Milano och Venedig bildar fond för en handling full av kärlek, intriger och våld. Här finns också intressanta resonemang om makt och lojalitet, om plikt och kärlek, om Italien och dess särart. Till raden av världsberömda romaner som Djävulens advokat, Fiskarens skor och Babels torn kan nu West lägga Salamandern, en bok som redan nått en stor internationell läsarskara.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1472
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 287
Orginaltitel The Salamander
Original Country Australien
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1973
Notes
Månadens Bok