Shibumi - Trevanian (1981)
ISBN 9186102222
Förlag Läsabra
Tryckt år 1981
Format Inbunden (210 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Roland Adlerberth
Handling
Shibumi är egentligen detsamma som skönhetens innersta natur. Det är att förstå snarare än att veta, det är elegant enkelhet, det är att äga auktoritet utan att dominera. Och mycket, mycket mer.
Shibumi är något Nikolaj Hel strävat efter i hela sitt liv ända sedan den dag då hans japanske "fosterfar" fick honom att inse ordets betydelse.
Men Nikolajs öde formas av kriget; från att ha varit en ung mystiker växte han upp till "världens farligaste man". Han som avskydde det meningslösa dödandet blir själv en betald mördare. Han bekämpar politiska terroristorgamsationer från PLO till
CIA.
Men det finns en terrororganisation som Hel inte kommit åt: Moderbolaget. En dag arrangerar denna organisation ett helt meningslöst blodbad på flygplatsen i Rom. Och Nikolaj Hel, som dragit sig tillbaka till sitt baskiska slott för att uppnå Shibumi, kommer återigen med i det spel som han avskyr så djupt.
SHIBUMI är en fascinerande bok. Miljöerna, händelserna, människorna - allt trollbinder, fängslar och skrämmer. Men främst står Nikolaj Hel som man får följa från hans tidigaste barndom fram till hans uppgörelse med terroristorganisationen Moderbolaget. Han är en mycket spännande och farlig man, märkt av krigets grymheter men också präglad av sin längtan efter Shibumi...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1382
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 445
Orginaltitel Shibumi
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1979
Notes
Bra Spänning