Nancy - Johansson, Elsie (2002)
ISBN 9100578576
Förlag Bonnier
Tryckt år 2002
Format Kartonage (220 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Birgitta Emilsson
Handling
TUR ATT JAG HAR DIG! Så säger mamma till Nancy den grå novembermorgon då pappa bärs bort på den våta granrisgången. Och armen kring skuldrorna blir ett kärleksok. För inte kan väl Nancy lämna mamma nu? Flyttningen och friheten får vänta så länge. Så slutar Mosippan, andra boken i berättelsen om TåPelle familjen, den som inleddes med Glasfåglarna. Nu har Elsie Johansson kommit fram till den tredje och avslutande delen i sin trilogi.
Nancy utspelar sig från 1941 och några år framåt. Nancy och hennes mamma Frida kämpar för värdighet och överlevnad, till att börja med den välbekanta miljön nedanför åsen i Lunda tills den dagen kommer då stugnyckeln hängs på en spik för sista gången och det blir dags att bryta upp och flytta till Uppsala. Tillsammans skapar de en ny tillvaro i en liten lägenhet med dass på gården och grannar att dricka kaffe med. Kärleksokets tyngd blir allt lättare och Nancy ser äntligen sina egna möjligheter utkristalliseras.
Nancy är en utvecklingsroman av det ovanliga slaget. Elsie Johansson skildrar Nancys mognad till ung självständig kvinna och hennes starka men inte okomplicerade kärlek till mamman med samma intuitiva inlevelse som präglat de två tidigare delarna i denna enastående trilogi. Här berättas rakt och osentimentalt, tankar och drömmar varvas med möten med människor, och genom hela skildringen vibrerar kärleken med sin ofattbara mångsidighet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 672
Read It Yes
Product Details
Utgåva [Ny utg.]
Tryckt av AIT Falun AB
Antal sidor 283
Orginaltitel Nancy
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2001
Notes
Originaluppl. 2001