Maktens vägar: Vägen tillbaka - Bertil Mårtensson (1997)
ISBN 9188818179
Genre Fantasy
Förlag Replik
Tryckt år 1997
Format Kartonage (230 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Don Maitz
Handling
Skuggorna tätnar i Vesaurus sagokrönika om allt det som i lönndom hände efter det Gamla rikets undergång, vid början av vår egen medeltid.

Jarel har inte nått ens ett steg närmare vetskapen om sin egen identitet, men inom sig har han upptäckt fröet till en ondska ingen vill tro sig själv besitta. Fördömd tvingas han söka sig in i trollskogen i det fåfänga hoppet att ett troll ska överta hans förbannelse. Men varför skulle något troll gå med på det?
Häxan Andira har lämnat furst Vaiz Algaz de Ruin för att förena sig med de underjordiska. Instängd i sin bärstol söker den olycklige fursten henne världen runt. Snart är också han fången, om än på ett speciellt sätt. Liksom hon.
Jore är de underjordiskas ledare och blir tack vare sin slughet en odödlig legend. Som i blindo närmar han sig det ögonblick då han kommer att döda en nära vän hellre än godta vad han måste göra.
Aulor har lagt under sig allt större delar av världen. De underjordiska, som tidigare stått emot, är demoraliserade och splittrade. Kanske kommer han den har gång en att lyckas förverkliga sin plan: att återupprätta det Gamla riket med sig själv som envåldshärskare.
Var finns sanningen och svaren? Bortom Östra bergen, eller i trollskogen?
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 966
Read It Yes
Product Details
Serie Maktens vägar
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 239
Orginaltitel Maktens vägar
Original Subtitle Vägen tillbaka
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1980
Notes
Del 2 av 3 i serien Maktens vägar
Originaluppl. 1980-1983. Första uppl. i denna version 1997