Mannen med oxhjärtat - Frimansson, Inger (1999)
ISBN 9113007106
Förlag Norstedt
Tryckt år 1999
Format Inbunden (235 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Handling
Brandmannen Stefan Almgren kommer aldrig tillbaka från larmet till Gasverksvägen. Han drabbas av panik inne i den rökfyllda byggnaden och sliter av sig sin andningsmask. Innan kollegerna hinner reagera är han död.

Flera olyckor drabbar brandmännen på Östermalms brandstation i Stockholm där Stefan Almgren arbetade. Att det finns ett samband mellan händelserna blir så småningom allt mera uppenbart. Men hur ser sambandet ut?

Franki Ljungberg, en barndomsvän till Stefan Almgren från villasamhället Hässelby utanför Stockholm, ville som ung också bli brandman men lyckas aldrig med det. I flera år har han tagit anabola steroider vilket har fått hans hjärta att växa - det som på fackspråk brukar kallas för oxhjärta.

Franki träffar sångerskan Waltraut Eng - syster till en av brandmännen på Stefans station - och inleder ett omaka kärleksförhållande med henne.

INGER FRIMANSSON väver skickligt samman dramatiska händelser och smygande spänning på ett sätt som gör Mannen med oxhjärtat till en lika nervpirrande läsning som God natt min älskade, 1998 utsedd till Sveriges bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademien.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 376
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Fälth & Hässler
Antal sidor 269
Orginaltitel Mannen med oxhjärtat
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 1999
Notes
Originaluppl. 1999