Miraklet - Irving Wallace (1985)
ISBN 9177060180
Förlag Richter
Tryckt år 1985
Format Inbunden (185 x 120 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Carla Wiberg
Handling
En hel värld trollbinds av det oväntade kungörandet från Vatikanen: att jungfru Maria vilken dag som helst återigen kommer att uppenbara sig i Lourdes och åstadkomma nya mirakler. Tusentals människor skyndar i väg till den berömda mirakelorten i Frankrike, där jungfru Maria uppenbarade sig för första gången år 1858 för den lilla bondflickan Bernadette. Många
människor har väntat på att detta ögonblick skulle inträffa under deras levnad och de harinrättat sina liv därefter. Men kommer ett mirakel verkligen att ske?
Så börjar MIRAKLET - en av Irving Wallace mest geniala och överväldigande romaner i hela hans författarkarriär. Med den populäraste vallfärdsorten i världen och den fantastiska historien om den heliga Bernadette som bakgnhnd har MIRAKLET allt man har rätt att förvänta sig av en roman av Irving Wallace när han är som bäst: mäktig, full av autentiska detaljer, labyrintisk, snabbt tempo, spänning och levande personskildringar. Den internationella mixen av huvudpersoner består av den unge amerikanen Ken Clayton, som avstår från en nödvändig medicinsk behandling för chanserna till att ett mirakel ska ske, och Amanda, hans fästmö som är psykolog; den blinda italienska skådespelerskan Natale, som så väl behöver sin syn för att kunna återuppta sin karriär och i väntan på miraklet får uppleva en kärlekshistoria; den blivande ryske statschefen Tikanov, som får reda på att han är svårt sjuk och beger sig till Lourdes inkognito för att inte låta sina politiska framtidsutsikter gå i stöpet; Liz Finch, den tuffa journalisten som har fått i uppdrag att skriva om miraklet men i stället sätter i gång ett detektivarbete för att "avslöja" den heliga Bernadette; Hurtado, den baskiske terroristen för vilken grottan i Lourdes blivit en politisk symbol; Edith Moore, den engelska damen som mot sin vilja har blivit berömd som "Mirakelkvinnan" genom att hon blivit hotad i Lourdes; Kleinberg, läkaren som har blivit ombedd att bevittna och bestyrka det förestående miraklet; Gisele, den ambitiösa fransyskan som drömmer om en framtid långt från hemstaden, Lourdes, men vars önskan får farliga konsekvenser.
Slutet får en oväntad vändning, som endast Irving Wallace kan åstadkomma, och resultatet är en verkligt god underhållningsroman av en mästerlig författare.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1420
Read It Yes
Product Details
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 358
Orginaltitel The Miracle
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1984
Notes
Även tillg. med tryckår: Ny tr., 1985