Lorden lever loppan - Gordon, Richard (1965)
Förlag Bonnier
Tryckt år 1965
Format Inbunden (190 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Elsa Mossner
Omslag Fibben Hald
Handling
Karusellen började snurra
strax efter det att Teddy Brickwood hade fått foten från Oxford, ertappad med att på offentlig lokal ha utfört en framstående imitation av universitetets ledande torrboll, professor Needler. Det var i samma veva som den lika sköna som stenrika miss Abigail slog upp förlovningen med Teddy därför att han envisades med att i ett kommande äktenskap vilja hysa sina älskade guldfiskar i sovrummet. Förkrossad drog sig Teddy tillbaka för att slicka sina sår.
Han fick inte slicka länge.
Det värsta som kunde hända en människa hände just honom - Lord Brickwood, hans farbror, släktens svarta får, dök plötsligt upp. Ryktet hade föregått honom, men verkligheten visade sig långt värre. Under några hektiska dygn fick Teddy på nära håll se en svindlare, solochvårare och charmör av världsformat i full aktion, plundrande änkor och faderlösa, bankkamrerare, tipsvinnare och överhuvudtaget varje individ eller företag som inte haft förstånd att gömma plånboken eller spärra kontot.
Lord Brickwood är en gräslig gubbe - men efter att ha läst om honom måste man precis som Teddy erkänna att man har storartat roligt i hans sällskap. Richard Gordon, den populäre författaren av böckerna om doktorn, har med "Lorden lever loppan" skrivit sin tionde bok och visar ännu en gång sitt lätta och säkra handlag och sin naturliga fallenhet för den oförargliga, vänliga humorn av bästa engelska märke.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 480
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 191
Orginaltitel Nuts in May
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1964