Luftslott - Donald E. Westlake (1981)
ISBN 9100452173
Genre Humor; Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1981
Format Inbunden (205 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Sam J Lundwall
Omslag Olle Frankzén
Handling
Stjäla ett helt slott. Går det?
Så här ligger det till: en störtad sydamerikansk diktator har gömt alla sina kontanter, aktier och juveler i byggstenarna i sitt slott. Lida Perez, eldfängd guerilladrottning vill nu, revolutionen till fromma, lägga vantarna på godbitarna. Det är bara det att slottet just skall monteras ned, flygas till Paris och sättas upp på en utställning. Fallet är kinkigt och det står helt klart att här fordras experthjälp. Experten heter Eustace Dench, brittisk mästerbrottsling.

Dench skrider raskt till verket och raggar upp ett gäng yrkeskunniga medhjälpare. Tillsammans utgör de gräddan av Europas undre värld: Sir Mortimer Maxwell, något skröplig men farlig, den hetlevrade Rosa Palermo, den baksluge Jean LeFraque och Vito Palone, som från en fridfull fängelsepension slungas rakt in i en av de största och fräckaste kupper världen någonsin skådat.

Allt ser lovande ut men det finns ett par hakar:
1. Eftersom ingen vet i vilka stenar bytet är gömt måste hela slottet stjälas.
2. Gänget är fyrspråkigt, d v s var och en av dem talar bara ett språk - sitt eget!

Som väntat kommer maskineriet snart upp i högvarv och med oslagbar briljans utvecklar Donald Westlake ett fyrverkeri av dråpliga förvecklingar, ödesdigra missförstånd och katastrofala situationer. Och i centrum står staden Paris, som nog aldrig blir sig riktigt lik igen...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1502
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Bonniers Grafiska Industrier AB
Antal sidor 220
Orginaltitel Castle in the Air
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1980