Judaskyssen - Egleton, Clive (1981)
ISBN 9185596973
Förlag Läsabra
Tryckt år 1981
Format Inbunden (205 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Lasse Mattsson
Handling
David Seymour, alias David Garnett. Före detta officer. Hustrun och sonen dödade under ryskt bombanfall. Tillfångatagen av de ryska ockupanterna och satt i fängelse. Har lyckats fly två gånger. Finns med på listan över efterlysta.
I Motståndets man använde den engelska motståndsrörelsen honom som lockbete. Han gjorde det otroliga, stormade Parkhurstfängelset, befriade en fånge och undkom själv. Oddsen mot honom var hundra mot ett.
I Partisan anlitade man honom för att avslöja infiltratörer inom motståndsrörelsen och lovade honom och hans flickvän Valerie friheten och hjälp ut ur landet - ett löfte som man inte hade minsta tanke på att hålla.
I Judaskyssen sluts cirkeln. Ledarna inom motståndsrörelsen har börjat närma sig den ryska ckupationsledningen. Man har börjat "förhandla" och ryssarna verkar vara villiga att dra sig tillbaka om en regering tillsätts som godkänts av dom själva David Garnett dras återigen in i handlingen. Man behöver, som alltid, en orädd, modig man som kan planlägga och sköta grovgörat. Och återigen lovar man honom fri lejd ur landet.

I den här tredje boken om David Garnett skärps handlingen ytterligare, man ser myglet på alla fronter och grips av avsky för dessa "makthavare" som samvetslöst bollar med människors liv. Endast David Garnett står kvar, rak, riktig och förtvivlat klarsynt (Trots att detta är tredje delen i en triologi kan boken läsas som en fristående roman).
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 329
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 210
Orginaltitel The Judas Mandate
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1972
Notes
Bra Spänning