Jakten på John Ross - Richard Martin Stern (1976)
ISBN 9172680415
Förlag Lindfors
Tryckt år 1976
Format Inbunden (210 x 140 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Handling
John Ross var vetenskapsman. Han hade gjort Den Stora Uppfinningen som skulle revolutionera luftfarten över hela världen. Uppfinningen som skulle omöjliggöra kollissioner i luften. Men hans stora arbete passade inte statens intressen. Tvärtom ville man vända på teorierna - få fram ett vapen som var ofelbart, flyg-robotar som aldrig missade sitt mål.
Det passade inte John Ross. En dag när han återvänder till sitt lilla kontor är hans livsverk slaget spillror. Alla detaljer, uträkningar och skisser till hans uppfinning är borta.
Han själv betraktas som en säkerhetsrisk som ständigt står under bevakning av säkerhetstjänsten. Han skuggas dag och natt. När han träffar Denise Walden tror han att hans liv ska förändras, att övervakningen ska upphöra. Men en dag blir han åter uppsökt av män från den nationella säkerhetstjänsten. Nu vill man ha hjälp av honom!
En utländsk agent har visat sig intresserad av hans uppfinning och säkerhetstjänsten vill att han ska ställa upp som lockfågel. John Ross är en bitter man - men han ger med sig, trots att han har föga förståelse för dem som styr hans land och stulit hans uppfinning. I spelet ingår att han ska flyga till Skottland. Han har länge känt sig jagad. Och i Edinburgh
försvinner han plötsligt.
Där börjar den verkliga Jakten på John Ross.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1307
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Civiltryckeriet i Köping AB
Antal sidor 220
Orginalspråk Engelska