Fritt fram - Donald E. Westlake, Garfield, Brian (1974)
ISBN 9100394327
Genre Humor; Thriller
Förlag Bonnier
Tryckt år 1974
Format Häftad (210 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Eva Liljegren
Omslag Fibben Hald
Handling
Gabe Beauchamps, New Yorks tuffaste knog- och skjutjärnsspecialist, hade råkat ut för ett litet missöde och fann sig plötsligt, i nådens år 1874, landsförvisad till San Francisco, en landsortshåla som endast var i stånd att väcka en storstadsbos livliga medömkan.
Men en oomtvistlig attraktion har staden. Högt uppe på en kulle ruvar, fästningslik och oåtkomlig, Förenta Staternas Myntverk med valven fyllda av blanka guldtackor.
En förflugen idé mognar snabbt till en genial plan. Ensam förmår Gabe föga, men slumpen har fört i hans väg en rad lysande lokala talanger: Vangie, förtjusande, fingerfärdig ficktjuv; Francis, framstående designer inom cancanbranschen, Ittzy Herz, San Franciscos och världens åttonde underverk, med garanterad tur i allt han företar sig; kapten Flagway, innehavare av egen örlogsflotta; bröderna Arafoot, shanghajare i internationell mästarklass.
San Francisco är med rätta berömt för sina spektakulära jordbävningar och eldsvådor, men inför det dramatiska händelseförlopp som Gabe och hans vänner slutligen utlöser är allt annat dömt att förblekna...
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1498
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Vänersborgs Boktryckeri AB
Antal sidor 204
Orginaltitel Gangway
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1973