Favoriten - Steve Sohmer (1988)
ISBN 9146154833
Genre Thriller
Förlag Wahlström & Widstrand
Tryckt år 1988
Format Inbunden (230 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Astrid Lundgren
Omslag John Eyre
Handling
Elva minuter över åtta på morgonen skakar de hand på kongressbyggnadens trappa. TV-kamerorna är på plats; allt är upplagt för ett starkt politiskt genombrott för den unge karismatiske senatorn Terry Fallon. Den han möter på trappan är general Octavio Martinez, den kände contrasledaren som symboliserar den nordamerikanska föreställningen om kampen för demokrati i Centralamerika. Fallon har gjort sig känd som en hängiven contrasanhängare.
Allt är regisserat av Sally Crain, Fallons vackra och orädda PR-chef, en briljant mediabegåvning som är den som hängivet skapat hans image. Då smäller några skott och de två männen i strålkastarljuset faller...
Detta är upptakten i denna gastkramande politiska thriller. När Fallon överlever skottet har han fått glans av martyr och är ännu hetare som politisk påläggskalv. Men under de nio dagar som följer kommer alla de inblandade att få erfara att skotten på kongresstrappan bara var en början på en våldsam härva av mord, utpressning, vittförgrenade konspirationer och sexskandaler. Den fruktansvärda sanningen om Terry Fallon och Sally Crain gäckar läsaren ända till slutet.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1318
Read It Yes
Product Details
Antal sidor 516
Orginaltitel Favorit Son
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1987