Ett mycket bättre liv - Frimansson, Inger (2002)
ISBN 9172632623
Förlag Pan
Tryckt år 2002
Format Kartonage (240 x 155 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Omslag Arne Öström
Handling
Daghemmet Vitsippan i Hässelby förbereder sin tjugoårsfest. Barn och personal plockar vårblommor i en solig ekbacke medan fyraåriga Angelica, som har lätt feber, sover i sin vagn en bit bort. Allt andas idyll. Men när personalen återvänder till barnvagnen är den tom - Angelica är spårlöst försvunnen.
Det är en man som har kidnappat Angelica. Han gör det på uppdrag av Janna, kvinnan han älskar, som håller på att bygga upp ett sektliknande litet samhälle på en avlägsen plats i Norrland. Hennes syfte är gott. Hon oroar sig för miljön och långt från storstaden ska en ny generation få chansen att leva i ett strålningsfritt samhälle. Hon får med sig ett tiotal vuxna och en handfull barn.
Problemet är att det enbart är pojkar. Flickor måste hon skaffa på annat sätt. I Ett mycket bättre liv får vi följa handlingen genom tre olika personers ögon. Den fyraåriga Angelica som rövas bort, Magda, den dagisfröken som hade ansvaret för henne när hon försvann, och Daniel, en av de många män som blir så attraherade av Janna att de är villiga att begå brott för hennes skull.

Med Ett mycket bättre liv visar Inger Frimansson än en gång prov på sin enastående förmåga att skildra den krypande kusligheten mitt i vardagen. Hennes psykologiskt trovärdiga porträtt av människor som trampat snett i tillvaron ger henne en särställning i vår kriminallitteratur.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 578
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Fälth & Hässler
Antal sidor 359
Orginaltitel Ett mycket bättre liv
Orginalspråk Svenska
Original Publication Year 2001
Notes
Originaluppl. 2001