En underbar torsdag - John Steinbeck (1955)
Förlag Bonnier
Tryckt år 1955
Format Häftad (195 x 130 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Carl Sundell
Omslag Pelle Åberg
Handling
EN UNDERBAR TORSDAG tilldrar sig i den sköna kaliforniska staden Monterey vid Stilla havet där "Riddarna kring Dannys bord" levde och verkade och där Mack och hans luffarkompisar härjade också i "Det stora kalaset".

I "En underbar torsdag" berättas hur Montereys klockarfar och stolthet, doktorn på Biologiska anstalten, återvänder hem från kriget och finner sina burar och akvarier tomma. Kinesbutiken har fått en ny ägare, Josef & Maria, en skum och oljig herre, och flera av de forna vännerna är borta. Än existerar lyckligtvis ungkarlshotellet Lusasken, tjocka Ida på Café la Ida och den smarta Fauna på Björnflaggan, men doktorn själv har tappat sugen. Varken havsbiologins mysterier, Bachs musik eller vackra villiga flickor skänker honom samma glädje som förr. Vännen Mack inser att endast tvenne ting - en fästmö och ett mikroskop - kan återge doktorn livslusten och engagerar därför hela stan i en lavinartad hjälpaktion.

"En underbar torsdag" är en äkta Steinbeck, en vis, fin och rolig bok om skälmar i ett paradis, där bakslugheten får sitt straff och den hederliga ohederligheten sin belöning, och där läsaren kan trivas och glädjas åt allt gott.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1247
Read It Yes
Product Details
Utgåva 6/8 tus.
Tryckt av Alb. Bonniers Boktryckeri
Antal sidor 302
Orginaltitel Sweet Thursday
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 11955
Notes
1.-8. tus. 1955