Drakens Flykt - Jordan, Robert (1996)
ISBN 9127063712
Genre Fantasy
Förlag Legenda
Tryckt år 1996
Format Kartonage (235 x 160 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Jan Risheden
Omslag Robert Widén
Handling
Draken återfödd - den ledare som profetiorna länge har talat om, han som skall rädda världen, men som när han gör det förstör den; frälsaren som drabbas av galenskap och dödar sina närmaste - är på flykt från sitt öde.

Han kan ta emot Kraften, men han kan inte behärska den, och ingen kan lära honom det. På tretusen år har ingen man behärskat den konsten. Och Rand vet att han skall möta Skuggans herre i kamp. Då behöver han Kraften.

Vintern har hejdat kriget, men människorna dör och de anropar Draken om hjälp. Men var finns han? Perrin Ayabara försöker hitta honom i följe med Moiraine Sedai, väktaren Lan och ogieren Loial. Samtidigt kämpar Perrin med sitt eget problem: hur länge skall han lyckas förbli mänsklig?

Egwene, Elayne och Nynaeve närmar sig Tar Valon där Mat kommer att bli helad - om han lever tills de är framme. Hur skall de kunna och våga berätta för den Amyrlintronande att Svarta Ajah är en realitet? De anar inte att värre saker än så kommer att möta dem i Tar Valon. Men i framtiden för dem alla, i Stenens hjärta, väntar nästa stora prov för Draken återfödd.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 687
Read It Yes
Product Details
Serie Sagan om Drakens återkomst
Tryckt av ScandBook AB
Antal sidor 299
Orginaltitel The Dragon Reborn
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1991
Notes
Del 5 av Sagan om drakens återkomst.

Den Svenska utgåvan av The Dragon Reborn utges i två delar:
Del 1 Drakens Flykt omfattar kapitel 1-29.
Del 2 Tears Klippa omfattar kapitel 30-56.