Dödsmaskinen - Jack Vance (1975)
ISBN 9170084750
Genre Science Fiction
Förlag Askild & Kärnekull
Tryckt år 1975
Format Pocket (210 x 115 mm)
Land Sverige
Språk Svenska
Översättning Torkel Franzén
Omslag Christopher Foss
Handling
År 4000 är vår Vintergata sedan länge delvis utforskad. På oräkneliga världar lever människan i samhällen som på de mest fantastiska sätt skiljer sig från våra nutida. Det är en framtid full av äventyr, av skärande kontraster och ändlösa möjligheter.
Mitt i denna jäsande, färgsprakande tid står Kirth Gersen, en man som tagit på sig den nästan omöjliga uppgiften att finna och döda de fem Demonfurstarna: män som lämnat den civiliserade delen av galaxen för det oändliga och outforskade Utanför. En av Demonfurstarna är Kokor Hekkus, Dödsmaskinen - en särling, en fantastisk och skrämmande gestalt vars verkliga identitet ingen lyckats lära känna. Men Kokor Hekkus är en av dem som genomförde massakern på den lilla pionjärplaneten Mount Pleasance, där Gersens hela födelseby jämnades med marken. Därför måste antingen han eller Kirth Gersen själv dö.

Jack Vance har för sina intensivt spännande, färgrika och fantasifulla science fiction-berättelser två gånger tilldelats Hugo-priset och en gång Nebula-priset. Dödsmaskinen är den andra boken i den svit som inletts med Stjärnfursten och som kommer att avslutas med Kärlekspalatset.
Personal Details
Collection Status In Collection
Index 1392
Read It Yes
Product Details
Tryckt av Vänersborgs Boktryckeri AB
Antal sidor 198
Orginaltitel The Killing Machine
Original Country USA
Orginalspråk Engelska
Original Publication Year 1964
Notes
Efterord av John-Henri Holmberg